Sensa Bikes

For a fast ride

Sensa fietsen

Wat maakt Sensa zo bijzonder?
Sensa is gespecialiseerd in hoogwaardige sportfietsen en dat zie je terug in hun DNA. Alle fietsen worden 100% in Nederland gemaakt, met ongeëvenaarde kwaliteit en aandacht voor detail. Lichtgewicht, stijve frames, hoge kwaliteit en liefde voor fietsen zitten diep verankerd in Sensa's missie en visie.

Het ontstaan van Sensa

Sensa heeft zijn wortels in Intersens Bikes & Parts BV, een familiebedrijf in het oosten van Nederland dat al meer dan 25 jaar hoogwaardige sportieve fietsen bouwt en ontwikkelt. Het begon allemaal als een handelsbedrijf, maar al snel richtte Intersens zich op het ontwikkelen van verschillende producten.

In de jaren '80 verschenen de eerste mountainbikes in Nederland, en dat was het begin van iets groots. Pieter Stiggelbout, oprichter van Intersens en voormalig amateurwielrenner, zag de potentie en reisde zelfs naar Azië om de eerste mountainbikes te kopen. In 1991 werden deze mountainbikes geïmporteerd, nog zonder het Sensa-merk.

Met de jaren breidde het productassortiment uit en verhuisde de productie naar Almelo. In de vroege jaren 2000 werd het gebruik van carbon frames steeds toegankelijker voor klanten. Dit lichtgewicht materiaal, voorheen vooral gebruikt in de ruimtevaart, werd steeds betrouwbaarder en goedkoper, waardoor het perfect was voor sportieve fietsframes. Ook aluminium frames werden steeds beter, dankzij nieuwe technieken zoals hydrovormen en geperste buizen.

Waarom kiezen voor een Sensa bij Dumo?

Ontdek waarom Sensa fietsen de juiste keuze zijn voor jouw mobiliteitsbehoeften.

Functionele mobiliteit:
Bij Dumo richten we ons voornamelijk op fietsen die voorzien in functionele mobiliteit. Dat betekent dat we in onze winkel vrijwel nooit racefietsen, mountainbikes of gravelfietsen op voorraad hebben.

Ruime selectie E-bikes en trekkingfietsen:
Bij Dumo vind je wel een ruime selectie E-bikes en trekkingfietsen van Sensa beschikbaar, perfect voor dagelijks gebruik.
Bekijk onze voorraad

Directe beschikbaarheid:

Wil je snel van jouw nieuwe fiets kunnen genieten? Bij Dumo Fietsen zijn doorgaans alle Sensa-fietsen direct uit voorraad leverbaar, zodat je snel de weg op kunt en kunt genieten van jouw nieuwe aanwinst.
Neem nu contact op!
bakfiets-footer

Over Dumo

Duurzame Mobiliteit
Bij Dumo helpen wij u graag in het zadel als u graag op een duurzame manier mobiel wilt zijn.

Is uw huidige fiets toe aan vervanging, dan kunt u ook bij Dumo terecht voor een nieuwe of een goede gebruikte fiets.

Is uw fiets aan reparatie of onderhoud toe? Dan kunt u vijf dagen per week terecht in onze winkel en werkplaats aan het Akerkhof naast de Vismarkt in Groningen.
Lees meer
cross