Dumo Fietsen

Het bedrijf Dumo is ontstaan uit een vriendenteam met een levenslange gezamenlijke passie; fietsen. In 2018 is Dumo begonnen vanaf het Suikerterrein met het verkopen, repareren en onderhouden van fietsen.

Al snel werd duidelijke dat de vraag naar duurzame mobiliteitsoplossingen in Groningen groter werd. Met name naar het vervoeren van de kinderen maar ook goederen met de bakfiets in en rondom de stad bleek veel vraag. Hierdoor kan bijvoorbeeld de (tweede) auto van veel klanten aan de kant worden gezet, wat voordelig en goed voor het milieu is. Vanuit deze steeds groter groeiende vraag heeft Dumo besloten zich volledig te richten op Duurzame Mobiliteit. In 2019 werd voormalig ‘Fietsje’ ter overname gesteld, een bakfietsenwinkel in het hartje van Groningen. Deze uitdaging is Dumo direct aangegaan. Sinds de overname is Dumo gevestigd aan het Akerkhof. Vanuit hier beschikt Dumo over een ruime showroom en een moderne werkplaats. Vanuit de nieuwe locatie kan Dumo haar klanten nog beter bedienen. Omdat de hoeveelheid werk toenam, is het team uitgebreid tot 4 fulltime krachten. Naast de vaste bezetting in de winkel, heeft Dumo bezorgers in de avond voor de haal & breng service.

Missie

Onze klanten op een persoonlijke en eerlijke manier van de beste service voorzien. Iedereen is anders en een fiets is iets persoonlijks. Dankzij ruime ervaring en expertise in de branche kunnen wij met de verschillende wensen en behoeften van de klant rekening houden en een gepersonaliseerde totaaloplossing op het gebied van fietsen realiseren. Door met verschillende kwaliteitsmerken te werken kunnen wij putten uit een brede en diepe collectie. Hierdoor kunnen wij fietsen voor iedereen leuk maken. De werkwijze van Dumo kenmerkt zich in duurzaamheid. Hierbij staat MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) hoog in het vaandel. Zo werken wij veelal met biologisch afbreekbare onderhoudsmiddelen, geven wij gebruikte fietsen een tweede kans en recyclen zoveel mogelijk grondstoffen.

Visie

Nergens ter wereld fietsen we zoveel als in Groningen. In de nabije toekomst gaat Groningen nóg meer inzetten op duurzaam en gezond vervoer. Hierbij wordt de prioriteit steeds meer aan de fietsers gegeven en is de auto te gast. Dumo draagt hieraan bij en maakt fietsen aangenaam. Wij brengen de juiste fiets bij de juiste persoon, om uw fietservaring onvergetelijk te maken.

De mannen die voor voor je klaar staan

Michiel

Michiel werkt al sinds 14 jarige leeftijd in de fietsenbranche. De liefde voor fietsen begon toen hij als kind fietsen repareerde van vrienden en familie. Toen hij eenmaal aan de slag ging in de fietsenwinkel, kreeg hij ook steeds meer affiniteit met de verkoop en andere zaken rondom de fiets. Jaren later heeft Michiel de stap gezet tot zelfstandig fietsenmaker en is Dumo opgericht. Michiel heeft door de jaren heen zijn MBO Engineering en HBO Small Business diploma’s behaald om een zo compleet mogelijke speler te worden in de fietsenwereld. Vanaf 2019 is Michiel samen met Romke begonnen aan het Akerkhof. In zijn vrije tijd verdiept Michiel zich graag in de fietstechniek of leest hij een goed boek. Michiel gaat graag de uitdaging aan om een klant zo goed mogelijk te voorzien in zijn specifieke wensen, de mogelijkheden zijn grenzeloos! Michiel rijdt in zijn vrije tijd samen met zijn zoontje op een Cago bakfiets.

Romke

Romke heeft samen met Michiel MBO Engineering en HBO Small Business gedaan. Na de studie en werkervaring in de technische sector, is hij samen met Michiel begonnen bij Dumo aan het Akerkhof. Hij was als kind al gek op recreatief fietsen. Lange toertochten door de natuur op zijn elektrische fiets is wat hij graag doet in het weekend. Ook doet Romke aan vechtsport en ijszwemmen. Een fiets van A tot Z samenstellen, om vervolgens de klant met een glimlach de winkel uit te zien fietsen maakt hem gelukkig. Romke is zelf in het bezit van een Kettler Quadriga Duo.

Daan

Daan is een monteur in hart en nieren, al vanaf jonge leeftijd is hij geïnteresseerd in techniek en voertuigen. Na veel ervaring in de maritieme wereld heeft Daan met zijn werktuigbouwkundige achtergrond een stevig fundament in de werkplaats. Geen uitdaging is hem te groot, zijn motto luidt: ‘sleutelen is emotie’.
In zijn vrije tijd sleutelt Daan graag aan zijn eigen projecten, dit loopt uiteen van elektrische mountainbikes tot oldtimers. Op zijn elektrische mountainbike uitdagende MTB-routes in Noord Nederland rijden is voor hem kinderspel. Daan heeft zelf Multicycle Solo EMS

Erik

Erik rijdt ook in de groene Dumobus. In de avonduren haalt en brengt hij fietsen rond, overdag studeert Erik International Business aan de Hanzehogeschool in Groningen. Erik is een echte avonturier en reist de hele wereld over. Voor zijn stage is Erik een jaar in Indonesië geweest om hier zijn commerciële vaardigheden bij te spijkeren. Verder is Erik gek op een feestje en kent hij Groningen als zijn broekzak. Erik, Romke, Michiel en Daan kennen elkaar als sinds hun gezamenlijke bijbaan als pizzakoerier bij de pizzeria.

Luca

Luca is één van de chauffeurs voor de [Haal & Breng Service]. Hij is opgegroeid in Italië en Duitsland. Momenteel volgt hij de studie Marketing Management aan de universiteit in Groningen. Naast studeren en zijn bijbaan bij Dumo is Luca diskjockey door heel Nederland. Luca spreekt Nederlands, Duits, Italiaans en Engels, genoeg talen om even een praatje te maken als hij uw fiets haalt of brengt!

Stefan

Na een professionele carrière in de voetbalwereld als doelman, is Stefan bij Dumo gekomen. Omdat het organisatorisch steeds drukker werd bij Dumo, kwam hij als geroepen om allerlei zaken binnen het bedrijf te regelen. Het kan Stefan niet hectisch genoeg, bellen, mailen en klanten te woord staan in de winkel weet hij als geen ander te combineren. Naast deze taken is Stefan inmiddels ook als monteur aan de slag in werkplaats om hier bij te springen in de drukte. Stefan is in zijn vrije tijd doelman bij VV Pelikaan S en gek op fitnes. Stefan rijdt zelf op een fatbike van Ruff-Cycles.
cross